Testování tkaniček

Zavažto.cz je specialista na tkaničky do bot, proto nám na kvalitě našeho zboží záleží. Každý typ tkaniček jsme pečlivě vybírali ze vzorků od 3 až 5 výrobců a pouze ty nejkvalitnější kousky se nakonec do naší nabídky dostaly. Podívejte se, jak jsme tkaničky testovali...
 
 

Testy odolnosti

 

Klasické ploché tkaničky patří mezi nejoblíbenější součást sortimentu. Rozdíly v kvalitě mohou být velké. Níže porovnání vítěze testu (modrá) s konkurencí (šedá) po 120 zavázáních. U bílých tkaniček bylo testování ukončeno po 60 zavázáních...
 

 

1.obrazek

 

 

Také kulaté tkaničky procházely testem odolnosti. Světle modrá, černo-červená byly utaženy 100× , zelená 30× . Jaké tkaničky můžete nyní nalézt u nás v sortimentu, jistě uhodnete :)

 

 

obrazek2

 

 

 

Praktické testy

 

Některé typy tkaniček je pro důkladné otestování nutné vzít “do terénu”. Běžecká rychlostahovací tkanička na fotografii níže již má za sebou přes 700 km a stále perfektně drží botu na chodidle. Za celou dobu nebylo potřeba upravit její délku více než 10×. Zelená tkanička slouží pro porovnání, jak kvalitně drží bota na chodidle.

 

 

běžecké tkaničky do bot final

 

 

Také na turistické tkaničky jsou kladeny zvýšené nároky. Kvalita těch našich byla testována na náročných výpravách v Norsku nebo na Balkáně.

 

 

obrazek3

 

 

 

Jak probíhalo testování ostatních tkaniček?

 

Některé tkaničky do bot je potřeba otestovat velmi specificky. Např. u spirálových tkaniček hraje hlavní roli jejich pružnost a schopnost vrátit se po natažení do původního tvaru. Na obrázku vlevo se nachází 2 porovnávané vzorky, na druhém tytéž vzorky po natažení a opětovném uvolnění, které simulují nazutí a zutí boty. Na obrázcích je zřetelně vidět, že zatímco jedna tkanička se dokáže vrátit prakticky do původní délky, druhá se do původního tvaru již nevrátí.

 

 

 

 

 

U silikonových tkaniček se zkoušela odolnost koncovek, které se u těch méně kvalitních tkaniček mohou lehce utrhnout. Zásadní je také elasticita a kvalita materiálu. Kvalitní silikonovou tkaničku můžete lehce natáhnout na více než 1,5× násobek její délky, aniž by se změnila její barevnost. Po uvolnění se samozřejmě musí vrátit zpět do původní délky.

 

Tkaničky do bot slouží především jako módní či praktický doplněk a časem se opotřebovávají. Kvalitní tkaničce však mnohem déle vydrží perfektní vzhled a bude Vám také déle spolehlivě sloužit. U tkaniček se vyplatí dobře si vybrat.